LINK: https://fb.watch/9UiWdnMmJo/ 

V rámci projektu SportART, kdy se nově do akce Battle Charity RUN zapojili významní umělci, Vám chceme po Jiřím Jarošovi představit dalšího v pořadí.
Pořád vlastně nemůžeme uvěřit tomu, že tento světoznámý umělec, který měl vernisáž třeba v newyorském MET, je opravdu součástí naší charitativní věci.
Dámy a přátele,
dovolte, abychom Vám představili DRUHÉHO UMĚLCE:
~ DAVID STRAUZZ ~
Je jednou z nejvýraznějších postav české street artové scény. Do povědomí veřejnosti se dostal zejména tvorbou velkoformátových muralů, ve kterých pomocí sprejů vytváří poloabstraktní portréty doplněné o autorské texty. Pochází z Kanady, kam počátkem sedmdesátých let emigrovali jeho rodiče. Studoval Beal Art College v Ontariu a následně Ontario College of Art and Design University v Torontu. V roce 2012 se přestěhoval do USA, kde několikrát vystavoval, například v Bostonu nebo New Yorku.
Ve své ateliérové tvorbě používá techniky jako koláž, dekoláž a asambláž, kombinuje různé materiály a nalezené předměty nebo objekty znovu využívá, ale dává jim nové souvislosti. Inspiraci nachází v městské kultuře, v ulicích a mezi lidmi, kteří tato místa užívají. Ve svých dílech se zajímá také o dopad technologie na lidskou komunikaci. David je zároveň zakladatelem a kurátorem Galerie MEGA ve vestibulu metra Karlovo náměstí v Praze, jež propaguje street art jako umění.