Citace článku: Praha.eu

ZDROJ: https://www.penizeproprahu.cz/bulletin/ 

Výtěžek charitativního běhu opět podpořil motolskou dětskou onkologii

Ani zamračená obloha a teploty jen lehce nad bodem mrazu neodradily v závěru listopadu na tři desítky nadšenců od účasti na charitativním běhu v pražské Stromovce nazvaném Battle Charity RUN. Pro kliniku dětské hematologie a onkologie motolské nemocnice se v jeho letošním, již čtvrtém ročníku podařilo získat rekordních 142.300 korun. Další prostředky mezi sebou ve vánoční tombole vybrali pracovníci odboru evropských fondů, jehož zástupci ani letos nechyběli mezi účastníky závodu.

Akci pod heslem „Pomáháme pomáhat“ organizují dobrovolníci z fitness Bitevní pole, podílejí se na ní i známé osobnosti, například olympijský vítěz David Svoboda. Loňskému ročníku dali pořadatelé kvůli pandemii covidu–19 netradiční, virtuální podobu. Prostřednictvím mobilní aplikace se do něj však zapojilo 162 běžců, ale i chodců či cyklistů, kteří si sami zvolili délku trati i formu pohybu. Podařilo se dokonce získat do té doby nejvyšší příspěvek pro motolskou onkologii – 134.100 korun.

Protiepidemická pravidla platná v době konání letošního ročníku umožnila návrat k původní formě, tedy hromadnému běhu, současně však pro zájemce zůstala zachována i možnost běžet samostatně a výsledek sdílet v mobilní aplikaci STRAVA.
Tuto variantu si ve stanoveném rozmezí od 20. do 27. listopadu zvolily čtyři desítky běžců. Hromadný běh na tratích dlouhých šest, dvanáct a osmnáct kilometrů se uskutečnil v sobotu 27. listopadu mezi 10. a 14. hodinou. Na start umístěný nedaleko brány Maroldova panoramatu Bitvy u Lipan se postavilo zhruba 30 běžců. Kromě drobného občerstvení pro ně byly připraveny propagační předměty, jimiž přispěl odbor evropských fondů, jako například power banky či shakery.

K dobrovolným příspěvkům, které dárci z řad jednotlivců i firem poukazovali na transparentní účet nebo v den hromadného běhu do zapečetěné kasy, letos přibyl také výnos z aukce uměleckých děl, uspořádané po skončení závodu ve fitness Bitevní pole. „Každý umělec je sportovcem a každý sportovec je umělcem. Spojení těchto dvou věcí, které fungují ruku v ruce, nám přišlo naprosto dokonalé a rozhodli jsme se, že do letošního ročníku zapojíme také pražské umělce. Unikátní díla, která přímo pro tuto akci vytvořili David Strauzz a Jiří Jaroš, pak získali zájemci, kteří za ně nabídli nejvyšší částky.

Výtěžek letošního ročníku i díky tomu pokořil loňský rekord a dosáhl 142.300 korun, které pomohou onkologicky nemocným dětem, o něž pečují lékaři motolské nemocnice,“ řekl jeden z organizátorů závodu Tomáš Steinhart.

Na podporu Kliniky dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice v Motole se ve čtyřech dosavadních ročnících běhu
podařilo vybrat už více než 400 tisíc korun. „Náš plán ovšem sahá mnohem dále, rádi bychom dětem vystavěli horské
středisko, kde budou moci dospívat, socializovat se a čerpat vědomí, že jsou nejsilnější bojovníci na světě. Zaslouží si naši úctu a podporu v maximální míře, které jsme schopni dosáhnout,“ řekl Tomáš Steinhart.

Přejme si tedy, aby se příští ročník závodu již nekonal ve stínu covidu-19 a mohl se ho bez obav a svazujících omezení zúčastnit každý, kdo bude chtít. Pražský operační program bude opět u toho!

#FitnessBitevnipole #BattleCharityRUN